Špinavá voda, kořeny pampelišek a pohanka. V USA uvařili pivo inspirované klimatickými změnami

Americký pivovar uvařil speciální pivo inspirované stále aktuálnější problematikou. Podle výrobce má připomínat chuť klimatických změn. Jmenuje se Mučená Země a chutná prý opravdu odporně.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pivo

Pivo | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Většinou opravdu není úplně dobrý nápad vyrábět špatné produkty... Chutná to hodně spáleně. Skoro bych řekl, že je to jako jíst náplasti,“ popsal chuť piva ředitel pivovaru Steve Fechheimer.

.@New Belgium Brewing's #KatieWallace on #TorchedEarth beer: "If #ClimateChange is our client, then yes it's a PR stunt for climate change and the goal of that is to raise awareness for #ClimateAction"

buff.ly/3n3yhPq

16:10 – 17. 10. 2021

1 1

Cílem pivovaru není pivo prodat. Chtějí, aby se z produktu lidé něco naučili. Fechheimer chce totiž upozornit na problémy, které s sebou nesou klimatické změny.

Bývalý panský pivovar v Rožmberku nad Vltavou bude opět vařit pivo. Začíná zásadní obnova objektu

Číst článek

Ty budou mít podle něj dopad i na pivo. „Vnímáme klimatickou krizi jako existenční hrozbu i pro náš pivovar. Nejen že pivo bude postupem času dražší, ale bude také chutnat mnohem hůř,“ myslí si Fechheimer.

Hlavní složky piva jsou běžně chmel, ječmen a voda. Suroviny, ze kterých se pivo vaří, ale budou postupně docházet. Extrémní počasí už teď pustoší úrodu různých plodin po celé zeměkouli.

Pivní speciál Mučená Země proto vyrobili z toho, čeho bude – alespoň po nějakou dobu – dostatek: ze špinavé vody, z kořene pampelišky a z pohanky.

Na sociálních sítích lidé informaci glosují, že by vzhledem k tomu, že reflektuje globální klimatické změny, mělo být tohle pivo podáváno vždy teplé.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme