Osvědčená klasika i extravagance. ‚Zkouší se houby i rajčata,‘ popisuje sommeliérka chutě piva

Které pivo je nejlepší na světě? „Každý člověk má trochu jinou chuť a každý si dá jiné pivo. Neumím říct, jestli existuje jedno na světě,“ uvažuje Marcela Titzlová. Proč a kdy se rozhodla pro sommeliérství piva? Zachraňují se hospůdky v regionech? Jak je to v zahraničí a jak u nás? Odpovídá pivní sommeliérka v pořadu Blízká setkání.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pivo

„Zkouší se různé ovoce, zeleniny, ale i houby, rajčata… Jsou to velmi neobvyklé kombinace,“ říká pivní sommeliérka | Zdroj: Pixabay | Licence Pixabay,©

„V žádném případě nikdo nemůže ochutnat všechna piva na světě, takže nemůže říct, které je nejlepší. Na druhou stranu z těch, co ochutnal, si pak vybere to, které mu nejvíc vyhovuje. Pro mě je to český ležák a česká desítka,“ odtajňuje svoje favority Marcela Titzlová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Host: Marcela Titzlová, pivní someliérka. Moderuje Vasil Fridrich

Při degustacích různých světových piv narazila i na překvapivé chutě. „A ne vždycky byla reakce pozitivní,“ přiznává. „Zkouší se různé ovoce, zeleniny, ale i houby, rajčata… Jsou to velmi neobvyklé kombinace.“ 

Co je teď celosvětovým trendem? „Jsou to nízkoalkoholická či nealkoholická piva. Na druhou stranu jsou na trhu pořád silná a extravagantní piva, která se nepijí ve velkém množství.“

Co říká na dolévání piva limonádou? „Je to věc každého, ale kdybych mu jako profesionál měla poradit a on o to stál, tak bych mu to vymlouvala,“ uzavírá Marcela Titzlová v Blízkých setkáních.

Vasil Fridrich, Elena Horálková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme