Z banky se stala Kantýna
Podívejte se do kuchyně s obřím grilem na dřevo

Ondřej Golis a Filip Jandourek


Spustit prohlídku

Po zavření restaurace Čestr kvůli rekonstrukci budovy se do ulice Politických vězňů přesunul jeho personál a v Kantýně od letošního dubna provozuje řeznictví společně s luxusním bufetem. Server iROZHLAS.cz nasnímal kuchyni nového podniku 360° kamerou a nabízí do ní unikátní pohled.

Kuchyni Kantýny dominuje obří gril na dřevo a uhlí, na němž připravují vepřové z přeštických prasat či hovězí plemene Čestr. Kantýna se také chlubí nabídkou uzenin připravovaných podle prvorepublikových řeznických receptur.

Hosté si mohou maso v řeznictví nakoupit a odnést domů nebo si ho nechat rovnou v Kantýně ogrilovat na otevřeném ohni. V další části podniku - kantýně - pak najdou samoobslužný pult s pečenými masy. Zákazník si nandá jídlo na tác a nechá si ho zapsat na konzumační lístek. „V kantýně si nevybírám z menu, ale od kuchaře,“ popsal nový koncept Tomáš Karpíšek, šéf skupiny Ambiente Franchise, která Kantýnu provozuje.

Najíst se v ní lze "na stojáka" i u stolečku z mramoru, jenž symbolizuje obětní oltář. Interiér podniku navrhl architekt Rudolfa Netík.

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Server iROZHLAS.cz oslovil i další výjimečné restaurace s žádostí nakouknout jim "pod pokličku". Některé projevily zájem, jiné ne. Ty, které souhlasily, vám představíme v průběhu prázdnin.