Archiv | zprávy ze dne 3. listopadu 2002

|Vojtěch Bidrman |Sport

Slovenky v čele s Hantuchovou vyhrály FED Cup

Slovenské tenistky vyhrály letošní ročník Fed Cupu, když ve čtvrtém finálovém utkání porazila Janette Husárová Španělku Sanchezovou Vicariovou 6:0 a 6:2. Reprezentantky země našich východních sousedů tak zvítězily 3:1 na zápasy, a vyhnuly se i závěrečnému deblu, který není třeba odehrát. Už v dnešní první dvouhře porazila Daniela Hantuchová Conchitu Martinezovou po dramatickém průběhu 6:7, 7:5 a 6:4.

|Milan Kopp, Dušan Valenta, Helena Šulcová, Jaroslav Hausdor, František Lutonský |Zprávy z domova

Komunální volby triumfem ODS a nezávislých

V komunálních volbách zaznamenali největší úspěch nezávislí kandidáti a z politických stran stejně jako v Senátu opět Občanská demokratická strana. Její kandidáty volilo přes 25 procent voličů, a to zejména ve velkých městech. Nejvíce zastupitelů vzešlo z nezávislých kandidátů, kteří obsadí přes 54,5 procenta z 62 000 křesel. Z politických stran bude mít nejvíce křesel na radnicích KDU- ČSL. Výsledky z vybraných obvodů můžete sledovat tady.

|Milan Kopp, Helena Šulcová, Jaroslav Hausdor, František Lutonský |Zprávy z domova

Strany vládní koalice ztratily v Senátu většinu; ODS posílila

Vítězstvím ODS, nestraníků a dosud neparlamentních stran skončilo druhé kolo do třetiny horní parlamentní komory. Strany vládní koalice neuspěly a ztratily v Senátu většinu. Její politici nyní spoléhají na podporu spřízněných nestraníků. Potřebovat je budou nejen při schvalování vládních předloh, ale především při lednové volbě prezidenta republiky. Druhého kola se zúčastnilo 32,55 procenta voličů, tedy o 8 procent více než kola prvního. Devět senátorů získala ODS, sedm ČSSD a po jednom KDU-ČSL, US-DEU a KSČM. Zbývajících osm křesel obsadili zástupci neparlamentních stran a nezávislí. Konečné výsledky voleb do Senátu a zastupitelstev magistrátů krajských měst můžete sledovat na našich stánkách.

|Milan Kopp, Klára Stejskalová |Zprávy ze světa

Turci hledají cestu z krize

V Turecku byly v neděli předčasné parlamentní volby. Vynutila si je největší hospodářská krize v zemi v poválečném období a totální rozpad vládní koalice. Podle předběžných výsledků se vítězem stala proislámská Strana spravedlnosti a rozvoje.

|Milan Kopp, Petr Doležel |Zprávy z domova

Tradiční vzpomínka na utonulé

Lidé v Praze u sochy Vltavy vzpomněli na utonulé v českých řekách. Jejich památku uctili členové spolku Vltavan spolu s několika desítkami přihlížejících Pražanů i turistů. Přivítali smutečně vyzdobený parník Vltava, který za oběti vypálil salvu, a k soše položili věnce a květiny.

|Lenka Buriánková |Sport

Hradec nevyhrál v lize už čtrnáct utkání

Fotbalisté Hradce Králové utrpěli debakl 0:4 v Ostravě - zůstávají na posledním místě tabulky. Hráči Synotu doma vybojovali jen hubené vítězství nad Příbramí 1:0. Tepličtí fotbalisté porazili Jablonec 3:0 a v tabulce poskočili už na třetí místo. Jiřímu Kotrbovi se jeho premiéra na lavičce Sigmy Olomouc příliš nepovedla. Jeho svěřenci prohráli v Českých Budějovicích 1:3.

|Lenka Buriánková |Sport

Rossi skončil ve Valencii druhý, Huleš dojel bez bodu

Silniční motocyklista a letošní světový šampión Valentino Rossi z Itálie skončil ve Velké ceně Valencie druhý v kubatuře Moto GP. Nestačil pouze na Brazilce Alexe Barrose. Náš Jaroslav Huleš skončil v posledním závodě letošní sezóny ve třídě do 250 ccm šestnáctý bez bodu. Jakub Smrž těsně před koncem upadl.

|Lenka Buriánková |Sport

Ája Vrzáňová se olympijské medaile nikdy nedočkala

Kostým Berušky z dětské lední revue a možná i růže hozená na led od Hany Benešové - manželky druhého československého prezidenta - to byl jen začátek cesty za dvěma tituly mistryně světa. Ano - nic víc a nic míň - ještě snad pro pořádek také titul evropské šampiónky a čtyřnásobné mistryně Československa. Olympijskou medaili byste v kariéře Áji Vrzáňové hledali marně.

|Lenka Buriánková |Sport

Lemieux i Hrdina zařídili výhru Pittsburghu nad Tampou Bay

Hokejista Mario Lemieux jednou skóroval a třikrát přihrál v zápase zámořské NHL mezi jeho Pittsburghem a Tampou Bay a zařídil tak výhru Penguins 5:3. Branku a přihrávku zaznamenal i Jan Hrdina, v dresu Tampy pak skóroval Václav Prospal. Za St. Louis poprvé nastoupil Martin Ručinský, na ledě New York Islanders jednou skóroval a Blues vyhráli i díky jeho trefě 6:1. František Kaberle zase pomohl Atlantě získat poprvé v sezóně dva body za vítězství 3:1 na ledě Floridy.

|Markéta Kaclová, Petr Doležel, Milada Richterová, Aleš Heřmánek, Helena Šulcová, Dana Jaklová |Zprávy z domova

Skoro všichni už své senátory znají

Senátoři už jsou jasní skoro ve všech obvodech. Jen v těchto obvodech nebyly do půlnoci sečteny všechny hlasy: Příbram, Trutnov, Vyškov, Rychnov nad Kněžnou, Brno-město, Ostrava-město a Uherské Hradiště. Každou chvílí ale budou poslední procenta hlasů sečtena. Průběžné a konečné výsledky voleb do Senátu a zastupitelstev magistrátů krajských měst můžete sledovat na našich stránkách. Prozatím mají sociální demokraté odhlasovaných 6 senátorů, ODS 5, komunisté jednoho, Unie svobody-DEU také jednoho, ostatní strany a regionální sdružení 2 a nezávislí budou podle dosavadních výsledků v horní komoře parlamentu 3.

Nejčtenější:

Nejčtenější na Facebooku

Nejčtenější na Twitteru