Archiv | zprávy ze dne 28. června 2007

|Milan Kopp, Marika Táborská, Roman Verner |Zprávy z domova

Konečná likvidace požáru pneumatik bude trvat několik dní

Rozsáhlý požár pneumatik firmy Kovosteel v Uherském Brodě hasiči lokalizovali. Na místě je dvanáct jednotek. 120 mužů se snaží zavést místo požáru zeminou a oheň tak udusit, ale práci jim komplikuje silný vítr. Pomáhá i armáda s těžkou technikou. Práce bude zřejme pokračovat až do pátečního rána a konečná likvidace až několik dnů. Asi 200 metrů vysoký černý mrak zplodin přešel přes centrum města a mířil k Šumicím a dál k Luhačovicím. Podobný požár nebyl na Zlínsku nejméně deset let. Starosta města Ladislav Kryštof musel dokonce varovat před vycházením

|Milan Kopp, Jitka Hanžlová |Zprávy z domova

Sněmovní výbor pro sociální politiku proti reformě

Sněmovní výbor pro sociální politiku odmítl vládní návrh reformy veřejných financí. Definitivně o reformě rozhodne až dolní komora jako celek koncem letních prázdnin. Zamítnutí dnes prosadili sociální demokraté a komunisté, protože ve chvíli hlasování měla opozice nad koalicí ve výboru těsnou početní převahu. Pro kabinet ale stanovisko výboru zásadní problém nepředstavuje.

|Milan Kopp, Jana Petrová |Zprávy z domova

Mimořádná opatření kvůli ptačí chřipce platí v celém Česku

Virus H5N1 se ve středu objevil na farmě brojlerů v Noříně na Orlickoústecku. Veterináři farmu uzavřeli a armáda drůbež vybijí, podobně jako po prvním výskytu ptačí chřipky v nedaleké Tisové. Policie uzavřela silnici, která přes Nořín vede a veterináři vytyčili tříkilometrové a desetikilometrové ochranné pásmo. Mimořádná ochranná opatření se dotknou i ostatních chovatelů v zemi. V podnikatelských chovech drůbež nebude moci být ve volných výbězích. Zakázány budou trhy a výstavy drůbeže a ptáků.

|Milan Kopp, Jaroslav Skalický |Ekonomika

Ekonomické informace 28. 6. 2007

Evropská komise začátkem července prodlouží Česku výjimku na sníženou, sazbu DPH na výstavbu bytů do roku 2010. Ministerstvo zemědělství se dohodlo s lesnickými firmami a dřevaři na kompromisním způsobu zadávání zakázek a hospodaření ve státních lesích. Téměř 15 tisíc Čechů má finační majetek, který přesahuje milion dolarů, tedy asi 21 milionů korun.

Nejčtenější:

Nejčtenější na Facebooku

Nejčtenější na Twitteru