Archiv | zprávy ze dne 12. února 2008

|Juraj Kušnír |Sport

Slovenský šport uplynulého týždňa

Tohtotýždňový pohľad na slovenský šport začneme nepríjemnou správou spoza oceána. Hokejistovo Floridy Richardovi Zedníkovi sa prihodilo síce veľmi nešťastné, o to však vážnejšie zranenie. Jeho spoluhráč Oli Jokinen mu pri páde prerezal hrdlo čepeľou korčule. Banskobystrický odchovanec stratil viac ako dva litre krvi, vďaka včasnému zákroku však prežil. Okrem preseknutej cievy nie sú poškodené žiadne ďalšie časti krku, podľa predbežných odhadov by teda mohol 32-ročný útočník začať po šiestich až ôsmych týždňoch zase trénovať. Jeho zranenie navyše prišlo v preňho veľmi úspešnom období, keď v štyroch predchádzajúcich dueloch nazbieral 9 kanadských bodov.

|Jan Hrbáček, Věra Pfeifferová, Miroslav Panuška |Zprávy z domova

Rozvědka šetří únik informací o schůzce Weigl - Šlouf

Videozáznam z lednové schůzky kancléře prezidenta Jiřího Weigla a bývalého poradce expremiéra Miloše Zemana Miroslava Šloufa v pražském hotelu Savoy unikl buď z policie, nebo z civilní rozvědky. První informace o tom přinesl Český rozhlas - Rádio Česko. Celou záležitost už šetří Inspekce ministra vnitra a inspektoři Úřadu pro zahraniční styky a informace - tedy civilní rozvědky. Záběry sehrály i roli při volbě českého prezidenta. Ovlivnily například rozhodnutí Strany zelených o tom, že se přikloní k veřejné volbě.

|Veronika Malá, Martin Hromádka, Martina Lustigová |Zprávy z domova

Do druhé volby zatím kandidují Klaus a Švejnar, způsob zůstává nejistý

Až do dnešní půlnoci mohou ještě poslanci a senátoři nominovat další kandidáty do páteční prezidentské volby. Zatím se budou o post hlavy státu ucházet oba předchozí rivalové - současný prezident Václav Klaus a ekonom Jan Švejnar. Komunisté ale stále chtějí mluvit i o dalších kandidátech. Některými kluby může volba ještě personálně zatřást.

|Bohumír Mazáč, Martin Hromádka |Zprávy z domova

Harryho Pottera prodala Tesku společnost Vltava Stores

Poslední díl Harryho Pottera Relikvie smrti prodávaný v Tesku není plagiát. Knihy řetězci prodal internetový obchodní dům Vltava, který knihy získal přímo od nakladatelství Albatros. Českému rozhlasu to potvrdil ředitel internetového obchodu Josef Suchánek.

|Tomáš Ouředník, Miroslav Panuška |Zprávy z domova

Poslanec Snítilý uvažuje o odchodu z vysoké politiky

Poslanec ČSSD Evžen Snítilý uvažuje o tom, že vystoupí z poslaneckého klubu sociálních demokratů, z České strany sociálně demokratické a možná i složí poslanecký mandát. Zatím ale zůstává; rozhodne se ještě před páteční volbou hlavy státu. Poslanec to dnes potvrdil po jednání klubu sociální demokracie: "Zatím jsem nepodal rezignaci z poslaneckého klubu ČSSD, ano, uvažuji o odchodu z poslaneckého klubu."

|Jan Hrbáček, Miroslav Panuška |Zprávy z domova

Rozvědka šetří únik informací o schůzce Weigl - Šlouf

Videozáznam z lednové schůzky kancléře prezidenta Jiřího Weigla a bývalého poradce Miloše Zemana Miroslava Šloufa v pražském hotelu Savoy unikl buď z policie nebo z civilní rozvědky. Podle ověřených informací Českého rozhlasu - Rádia Česko už proto celou záležitost šetří Inspekce ministra vnitra a inspektoři Úřadu pro zahraniční styky a informace - tedy civilní rozvědky.

|Tereza Janouškovcová Bartůňková, Tomáš Ouředník |Zprávy z domova

O půlnoci končí nominace do prezidentských voleb, Klaus a Švejnar už kandidují

Současný prezident Václav Klaus a jeho protikandidát z první volby českého prezidenta minulý týden Jan Švejnar už mají nominaci do nadcházející volby v pátek na Pražském hradě. Hlavu státu opakovaně navrhlo jako kandidáta na další funkční období všech 41 senátorů Občanské demokratické strany. Také Jan Švejnar může kandidovat. Jeho navrhlo 11 senátorů ze čtyř klubů - ČSSD, KDU-ČSL, Sdružení nezávislých kandidátů a Klubu otevřené demokracie.

|Robert Mikoláš, Marika Táborská |Zprávy ze světa

Američané zadrželi špiony dodávající informace Číně

Ve Spojených státech byli zadrženi špioni dodávající informace o tajných amerických projektech Číně. Čtyři muži, z nichž tři pocházejí z Číny nebo mají čínské předky, jsou obviněni z několika trestných činů a hrozí jim vysoké tresty, dvěma z nich i doživotí. Washington v poslední době několikrát obvinil Peking, že zvyšuje průmyslovou a vojenskou špionáž v USA. Čína tato nařčení vždy odmítla.

Nejčtenější:

Nejčtenější na Facebooku

Nejčtenější na Twitteru