Archiv | zprávy ze dne 15. listopadu 2008

|Jana Zemanová |Zprávy z domova

Zástupci koaličních stran jednají o Julínkových reformách

Zástupci koaličních stran jednají dnes v Praze o zákonech části zdravotnické reformy. Schůzku svolal ministr Tomáš Julínek, aby s nimi probral výhrady, které lidovci i zelení vůči těmto normám mají. KDU-ČSL vadí například údajná liberalizace úpravy potratů, Strana zelených mimo jiné žádá přesnou definici standardní zdravotní péče hrazené z pojištění. Kabinet Mirka Topolánka kvůli těmto neshodám ve středu projednávání čtyř předložených zdravotnických zákonů přerušil.

|Ľubomír Smatana |Zprávy ze světa

Premiéři Slovenska a Maďarska se sešli na mimořádné schůzce

Slovenský premiér Robert Fico a jeho maďarský protějšek Ferenc Gyurcsány společně odsoudili extremismus na mimořádné schůzce v Komárně. Reagovali tak na stále vyhrocenější vzájemné vztahy, které ovlivňují nacionalisté na obou stranách. Na příčiny napětí mají ale premiéři rozdílné názory. Zatímco Fico kritizoval akce fašistické Maďarské gardy na Slovensku a napojení na maďarské politické strany, jeho maďarský protějšek mu vyčetl přítomnost nacionalistické Slovenské národní strany ve vládě.

|Jana Zemanová, Katarína Brezovská |Zprávy z domova

Policie se připravuje na možné srazy extremistů na severozápadě Čech

Severočeská policie v souvislosti s akcí pravicových extremistů svolanou do Litvínova na 17. listopadu připravuje mimořádná opatření. Nasazeni budou příslušníci pořádkové policie - posílení i o policisty z dalších krajů. Situaci budou monitorovat kriminalisté a dopravu budou řídit policisté dopravního inspektorátu. Extremisté oznámili, že pokud jim policie nedovolí 17. listopadu projít v Litvínově také sídlištěm Janov, uspořádají ve stejný den shromáždění i v řadě dalších měst.

Nejčtenější:

Nejčtenější na Facebooku

Nejčtenější na Twitteru