Archiv | zprávy ze dne 5. dubna 2010

|Jan Cigánik |Fotbal

GL: Sparta veze z Plzně bod. Teplice nestačily na Baník

Fotbalisté Sparty se ve 23. kole Gambrinus ligy rozešli s domácí Plzní smírně 2:2, Západočeši vstřelili vyrovnávací gól až v nastavném čase. I přes tento výsledek mají Letenští v čele tabulky stále dvou bodový náskok na dotahující se Baník Ostrava. Slezané totiž v přímem souboji o druhé místo porazili díky gólu mladého Matěje Vydry Teplice 1:0. Slavia se pak dlouho trápila s hráči Bohemians 1905, v závěrečných 20 minutách však sešívaní vstřelili tři branky, které rozhodly o jejich vítězství.

|Zprávy z domova

Harmonogram úkolů a lhůt pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2010

vyplývajících ze zákona č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), a vyhlášky Ministerstva vnitra č. 233/2000 Sb., o provedení některých ustanovení zákona, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „vyhláška“)

|Zprávy z domova

Možnost volit při volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2010 v nemocnici nebo v obdobném zařízení

Při pobytu v nemocnici, porodnici, sanatoriu, ústavu sociální péče nebo v obdobném ústavu a zařízení může oprávněný volič za splnění podmínek zákona č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen „zákon o volbách do Parlamentu“), rovněž uplatnit své aktivní volební právo. Má několik možností, jak postupovat, odvislých do určité míry od charakteru jeho hospitalizace, a to zda půjde o hospitalizaci dlouhodobou či krátkodobou.

|Zprávy z domova

Termín konání voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2010

S ohledem na lhůty stanovené Ústavou České republiky (čl. 16 a čl. 17 odst. 1) a na základě ustanovení § 1 odst. 3 zákona č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, vyhlašuje volby prezident republiky nejpozději 90 dnů před jejich konáním; rozhodnutí o vyhlášení voleb se uveřejňuje ve Sbírce zákonů; za den vyhlášení voleb se považuje den, kdy byla rozeslána částka Sbírky zákonů, v níž bylo rozhodnutí o vyhlášení voleb uveřejněno.

|Zprávy z domova

Možnost hlasovat na voličský průkaz při volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2010

Volič, který se nebude zdržovat v době voleb do Poslanecké sněmovny konaných ve dnech 28. a 29. května 2010 ve volebním okrsku v místě svého trvalého pobytu, může hlasovat za podmínek stanovených zákonem č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen „zákon“), o volbách do Parlamentu na voličský průkaz v jakémkoliv stálém volebním okrsku na území České republiky nebo ve zvláštním volebním okrsku v zahraničí.

|Vojtěch Berger |Ekonomika

Slováci vedou mezi Evropany v nakupování přes internet

Slováci patří mezi absolutní evropskou špičku v nakupování přes internet. Nakupování online považují slovenští spotřebitelé za jeden ze způsobů, jak snížit životní náklady. V internetových nákupech předstihlo Slovensko i Českou republiku.

|Lubica Bergmanová, Břetislav Tureček, Lukáš Vincourek, Lenka Rafaelová |Zprávy ze světa

Tálibán zaútočil na americký konzulát v Pákistánu

Pákistánem otřásla série výbuchů. Asi 50 lidí zemřelo. Ozbrojenci si za jeden ze svých cílů vybrali i americký konzulát v Péšávaru. Při jeho přepadení zahynuli dva místní členové ochranky a čtyři útočníci. Oznámila to pákistánská televize Geo TV. Spojené státy připustily i zranění několika svých občanů. Bílý dům už vydal prohlášení, že přepadení ‚ostře odsuzuje‘.

|Lenka Kabrhelová, Lukáš Vincourek, Lenka Rafaelová |Zprávy ze světa

V Ingušsku zemřeli při pumových útocích dva lidé

Dva ruští policisté zahynuli při dalším pumovém útoku na Severním Kavkaze. Sebevražedný atentátník odpálil nálož před policejní stanicí v Ingušsku. Minulý týden zabily exploze v Moskvě a na severním Kavkaze dohromady přes 50 lidí, více než 100 dalších bylo zraněno. Vyšetřovatelé viní ze zorganizování činů radikální islamisty.

|Aleš Procházka |Hokej

Slavia přivítá Vítkovice. Semifinále play off pokračuje

Lidová zábava zvaná "hokej" o sobě dává vědět také v pondělní sváteční den, především pro fanoušky semifinalistů play off - Slavie a Vítkovic je tohle téma nadmíru aktuální. Ostravští hráči mají teď na vybranou, co především si připomínat před zápasem na ledě Pražanů. Buď si mohou vybavit to, jak před rokem zahájili čtvrtfinále v pražské O2 aréně vítězstvím 5:1 nebo to, jak vedli v této sérii nad Slávií už 3:1, a přece jim to nakonec nestačilo k postupu.

|Vít Pohanka |Zprávy ze světa

Mexiko odstraňuje následky zemětřesení

Mexiko a Kalifornie se vypořádávají s následky silného zemětřesení. Otřesy měly epicentrum jižně od mexicko-americké hranice a dosáhly 7 celých 2 desetin stupně Richterovy škály. Vyžádaly si podle dosavadních zpráv dvě oběti na životech a asi stovku zraněných.

|Jaroslav Plašil |Fotbal

Fotbal bez diváků, přišly jenom 'celebrity'

Fotbalistům Bohemians Praha se záchrana v nejvyšší domácí soutěži pořádně vzdaluje. Poté, co na Strahově podlehli v utkání 23. kola Gambrinus ligy podobně ohroženému Kladnu 1:4 ztrácí na čtrnáctou pozici už osm bodů. Nejvyšší domácí soutěž tak pravděpodobně opustí klub s nejmenší fanouškovskou základnou, což bylo dobře vidět i slyšet nejen v důležitém duelu se Středočechy.

Nejčtenější:

Nejčtenější na Facebooku

Nejčtenější na Twitteru