Ministr dopravy Prachař prodloužil bez tendru smlouvu na provoz registru vozidel

Společnost ICZ bude dál spravovat centrální registr vozidel. O prodloužení její smlouvy bez tendru rozhodl ministr dopravy Antonín Prachař z hnutí ANO. Společnost tak získá dalších 57 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Registr vozidel v Praze

Registr vozidel v Praze | Foto: Filip Jandourek

Prachař informoval o svém kroku vládu s tím, že jednal v časové tísni. Současná smlouva na provoz systému končí 31. března a do té doby není podle Prachaře možné správce systému vybrat v otevřeném řízení.

Premiér Bohuslav Sobotka uvedl, že takové rozhodnutí je v kompetenci ministra a vláda jej pouze bere na vědomí:

„My jsme vedli diskusi obecně o tom, že by bylo dobře, aby takových návrhů na postup ministerstva schvalovala vláda co nejméně."

"A bylo by vhodné, aby ministři hledali všechny možnosti jak v rámci časových dispozic, tak v rámci smluv, které byly uzavřeny během minulých funkčních období předchozích vlád, maximálně podporovali konkurenci a maximálně hledali možnosti pro uspořádání soutěží,“ řekl Sobotka.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme