Hygienici letos zkontrolovali přes 4000 stravovacích zařízení, 7 z nich zavřeli

Hygienici letos od ledna do března uskutečnili 4443 kontrol v provozovnách veřejného stravování. Zkontrolovali při nich 4091 podniků, sedm z nich nařídili do odstranění zjištěných závad uzavřít.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

restaurace, oběd, porce, jídlo | Foto: Fotobanka Pixabay

„Nejvíce nedostatků jsme standardně zaznamenali v dodržování požadavků na provozní hygienu a také v oblasti skladování a manipulace s potravinami,“ uvedl ve zprávě hlavní hygienik Vladimír Valenta.

„Stoupl ale i počet prohřešků v požadavcích na osobní hygienu personálu a označování alergenů v potravinách.“

Za zjištěné prohřešky hygienici navrhli 787 pokut v celkové výši téměř 2,4 milionu korun. Ve 44 případech nařídili povinnou sanitaci provozovny a ve 36 případech likvidaci pokrmů.

mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme