Hygienici rozdávali pokuty prodejcům potravin

Pokuty bezmála za 520 tisíc korun - takový je výsledek kontrol téměř pěti set potravinářských zařízení, která ve třetím čtvrtletí prověřili moravskoslezští hygienici. Provozovatelé většinou dostávali blokové pokuty kvůli špatnému skladování surovin, zanedbané hygieně a stavebně-technickým závadám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jídlo

Jídlo | Foto: Věra Strnadová

V několika případech běžné pokuty nestačily, říká hygienička Pavla Svrčinová. "V pěti případech bylo ze strany krajské hygienické stanice i zahájeno řízení o uložení pokuty ve správním řízení, které však ještě nebylo ukončeno. V jedné provozovně jsme museli nařídit sanitaci a v pěti provozovnách byla na místě nařízena likvidace pokrmů a surovin pro jejich výrobu," doplnila

I centrální část hlavního města Praha 1 kontroluje od začátku týdne prodejce potravin. Vzhledem k nedostatkům, které se objevily zejména u některých obchodních řetězců, prověří pracovníci živnostenského odboru všechny prodejny v první městské části. Úředníci při kontrolách spolupracují s Českou obchodní inspekcí.

"Kontrolují se hlavně masny, ovoce a zeleniny a také prodejny potravin, které podléhají krátké expirační lhůtě. Věříme, že kontroly, které budou probíhat měsíc a půl, přispějí k tomu, aby se eliminoval trend prodeje prošlých potravin na území Prahy 1," dodal mluvčí této městské části Jan Šlajs.

Ivan Sekanina, Vilém Janouš, Judita Hrubešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme