Hygienici se chystají na kontroly školních jídelen

Mimořádnou kontrolu školních jídelen chystají v severočeském a severomoravském pohraničí české úřady. Chtějí zjistit, jak kvalitní suroviny využívají tamní kuchaři při přípravě školních obědů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finále soutěže školních jídelen o nejlepší školní oběd.

Finále soutěže školních jídelen o nejlepší školní oběd. | Foto: Filip Jandourek

Podle agrárního analytika Petra Havla mohou na severu Čech a Moravy častěji využívat potraviny, vyrobené v Polsku.

„Víme, že občas existují nějaké problémy s některými potravinami dováženými z Polska. Mimo jiné proto, že v Polsku platí trochu jiná legislativa, případně výjimky, které umožňují vyrábět některé suroviny nebo potraviny za měkčích podmínek, a tím pádem částečně rizikovějších, než je to mu v České republice,“ uvádí Havel.

Úřady se zaměří na kontrolu surovin živočišného původu, především kuřecího masa.

Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme