Inspektoři prověřují prodejce burčáku. Kontrolují etikety nebo zemi původu

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce kontrolují prodejce burčáku a částečně zkvašeného hroznového moštu. Zaměřují se mimo jiné na označení výrobků – podle zákona nesmí prodávající vydávat mošty ze zahraničí za burčák. Inspekce prověřuje dodržování i dalších pravidel.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Za letošní rok kontroloři prověřili už přibližně 100 prodejních míst (ilustrační foto). | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

Kontroloři se zajímají o etikety, původ burčáku a také o hygienu v provozovně.

Vinaři prodávají první burčák, letošní počasí hroznům prospívá. Cena zůstává stejná jako loni

Číst článek

„Jestli mají prodejci patřičnou průvodní dokumentaci, že se nejedná o nápoje neznámého původu. Dále budou kontrolovat hygienu prodeje a to jestli nápoje nemohou být kontaminovány z vnějšího prostředí,“ řekl pro Radiožurnál mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

V případě, že budou mít podezření, mohou postoupit k odběru vzorku pro analýzu k laboratoři,“ dodal.

Při kontrolách prověřují pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce jak kamenné vinotéky, tak prodejní stánky.

Za letošní rok kontroloři prověřili už přibližně 100 prodejních míst. Požadavkům nevyhověl jeden odebraný vzorek. Vloni z 340 vzorků poslali kontroloři na zmíněnou podrobnější analýzu 44 podezřelých, nevyhovělo sedm z nich.

tch, vto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme