Letošní Grand Restaurant Festivalu láká na dobré jídlo i turisty

O víkendu začíná další už třetí ročník akce, kterou bychom mohli označit za velkolepý svátek gurmánů, a to i těch ‚svátečních‘. Do Grand Restaurant Festivalu se letos zapojilo přes šedesát podniků ve dvacítce měst. Cílem projektu Pavla Maurera, vydavatele žebříčku nejkvalitnějších restaurací, je umožnit i ‚běžným smrtelníkům‘, aby za přijatelné ceny ochutnali, jak vaří špička tuzemské gastronomie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Grand Restaurant Festival

Grand Restaurant Festival | Foto: František Ortmann

„Grand Restaurant nabízí kromě vynikajících pokrmů také zážitek z interiérů těch vybraných restaurací, atmosféru a servis. No,a umožňuje komukoliv, kdo má zájem o kvalitní gastronomii, aby navštívil nejlepší a zároveň leckdy dražší podniky České republiky, ovšem ne za ty drahé, dejme tomu luxusnější ceny, ale za ty symbolické,“ řekl Pavel Klicpera z agentury CzechTourism.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Klicpera z agentury CzechTourism mluví o Grand Restaurant Festivalu v Ozvěnách dne na Radiožurnálu.mp3

Dodal, že tato akce je reklama pro restaurace, ale také pro gastronomii České republiky, přičemž agentura CzechTourism se stala hlavním partnerem festivalu.

„Chceme, aby české restaurace vařily české národní pokrmy v těch regionech České republiky také tu českou gastronomii, aby hledaly to, co je typické pro regiony. My jsme našli s projektem Grand Restaurant takovou společnou notu. Jde nám skutečně o kvalitu, o to přiblížení se té české kuchyně nebo té vyšší kuchyně domácímu i zahraničnímu turistovi,“ uvedl Pavel Klicpera.

Podle jeho slov je o českou kuchyni ve mezi turisty, kteří přijíždějí do České republiky, velký zájem.

Eva Presová, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme