Lidé opouštějí českou kuchyni, asijskou si doma neuvaří, říká organizátorka festivalu Ochutnej Asii

Porcovaná tarantule, krokodýlí filet s hruškovým čatní, larvy potemníka nebo smažená žabí stehýnka obalovaná v těstíčku mohli ochutnat návštěvníci druhého ročníku festivalu Ochutnej Asii. Zájem o asijské speciality měly o víkendu v Brně tisíce lidí, řekla v neděli jedna z organizátorek Aneta Karady.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do letošního druhého ročníku festivalu se zapojilo kolem 25 restaurací. „Přijeli i kuchaři z Prahy, vybíráme ty co mají dobré a kvalitní jídlo,“ uvedla Karady. Zájem byl podle ní například o porcovanou tarantuli, sushi, brouky i červy.

Na snímku kuchař Vladimír Kokolia z bytové restaurace Debut v Brně připravuje vepřové ramínko s bůčkem v rýžovém octě, podávané s pšeničnými plackami a nakládanou okurkou. | Foto: Igor Zehl | Zdroj: ČTK

Zájemci mohli ochutnat také oblíbené polévky Pho-bo, vietnamské závitky, thajské grilování, srílanské curry, tradiční čínské a nepálské pokrmy, japonské knedlíčky nebo kavkazskou kuchyni.

Podle Karady je asijská kuchyně módní. Lidé, kteří ji ochutnali se k ní vracejí a vyhledávají ji. „Lidé hodně ustupují od tradiční české kuchyně, kdy šli na knedlík. Zaplatí si za kvalitu, asijská kuchyně není jídlo, které si doma sami připraví,“ myslí si Karady.

Zájem o asijskou kuchyni roste i v samotném v Brně. Zejména v centru města vznikají nové restaurace. Vedle těch s vietnamskou kuchyní mají zaměření i na čínské nebo indické pokrmy. Asijská restaurace letos vytlačila i tradiční podnik Černý medvěd na Jakubském náměstí. Hostinec tohoto jména byl přitom v Brně už v 16. století.

#ochutnejasii #dobroty #thajsko #japonsko #vietnam #brno #mnamky #foodparkbrno #asiafood

Příspěvek sdílel uživatel @shpecoun,

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme