Lidé opouštějí českou kuchyni, asijskou si doma neuvaří, říká organizátorka festivalu Ochutnej Asii

Porcovaná tarantule, krokodýlí filet s hruškovým čatní, larvy potemníka nebo smažená žabí stehýnka obalovaná v těstíčku mohli ochutnat návštěvníci druhého ročníku festivalu Ochutnej Asii. Zájem o asijské speciality měly o víkendu v Brně tisíce lidí, řekla v neděli jedna z organizátorek Aneta Karady.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do letošního druhého ročníku festivalu se zapojilo kolem 25 restaurací. „Přijeli i kuchaři z Prahy, vybíráme ty co mají dobré a kvalitní jídlo,“ uvedla Karady. Zájem byl podle ní například o porcovanou tarantuli, sushi, brouky i červy.

Na snímku kuchař Vladimír Kokolia z bytové restaurace Debut v Brně připravuje vepřové ramínko s bůčkem v rýžovém octě, podávané s pšeničnými plackami a nakládanou okurkou. | Foto: Igor Zehl | Zdroj: ČTK

Zájemci mohli ochutnat také oblíbené polévky Pho-bo, vietnamské závitky, thajské grilování, srílanské curry, tradiční čínské a nepálské pokrmy, japonské knedlíčky nebo kavkazskou kuchyni.

Podle Karady je asijská kuchyně módní. Lidé, kteří ji ochutnali se k ní vracejí a vyhledávají ji. „Lidé hodně ustupují od tradiční české kuchyně, kdy šli na knedlík. Zaplatí si za kvalitu, asijská kuchyně není jídlo, které si doma sami připraví,“ myslí si Karady.

Zájem o asijskou kuchyni roste i v samotném v Brně. Zejména v centru města vznikají nové restaurace. Vedle těch s vietnamskou kuchyní mají zaměření i na čínské nebo indické pokrmy. Asijská restaurace letos vytlačila i tradiční podnik Černý medvěd na Jakubském náměstí. Hostinec tohoto jména byl přitom v Brně už v 16. století.

#ochutnejasii #dobroty #thajsko #japonsko #vietnam #brno #mnamky #foodparkbrno #asiafood

Příspěvek sdílel uživatel @shpecoun,

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme