Na české hory se vrátila zima

České hory znovu hlásí příchod zimy. Nový sníh napadl v Krkonoších či Krušných horách. Výjimkou není ani Šumava. Provozovatelé největšího jihočeského lyžařského areálu na Zadově hovoří o ideálních podmínkách pro lyžování. V Krkonoších už od večera hustě sněží a podmínky pro lyžování jsou takřka ideální.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lyžařský vlek | Foto: Jan Rosenauer

České hory znovu hlásí příchod zimy. Nový sníh napadl v Krkonoších či Krušných horách. Výjimkou není ani Šumava. Provozovatelé největšího jihočeského lyžařského areálu na Zadově hovoří o ideálních podmínkách pro lyžování. Zadovský areál hlásí 20 až 25 centimetrů nového prachového sněhu. Teploty se pohybují pod nulou. Na sjezdovce Kobyla, která jako jediná zůstává v provozu, leží díky čerstvé bílé nadílce 45-100 cm sněhu. V provozu jsou tři vleky a lyžovat se bude i večer při umělém osvětlení. Jak upozorňuje Luděk Sáska ze zadovského areálu, motoristé by při cestě do vyšších poloh Šumavy neměli zapomenout na zimní vybavení

Do Krkonoš se vrátila zima. Už od večera hustě sněží a podmínky pro lyžování jsou takřka ideální. Přes noc nasněžilo 10-20 cm nového prachového sněhu a peřina stále přibývá. Teplota pár stupňů pod bodem mrazu přináší příznivé podmínky pro zimní sporty. Téměř ve všech krkonošských střediscích sníh ještě nestačil roztát, a tak nová zásoba je dobrou zprávou pro milovníky lyžování. Ve Špindlerově mlýně navíc návštěvníci mohou vyzkoušet řadu doplňkových snowboardových atrakcí v rámci probíhajícího finálového závodu eBanka Cupu Mistrovství České republiky ve snowboardingu.

V Beskydech přes noc napadalo deset až patnáct centimetrů sněhu. Stále tam hustě sněží a v provozu je jeden vlek ve středisku Bílá. Nejvíce sněhu, kolem 90 centimetrů, pokrývá Lysou horu.

Markéta Kaclová, Jaroslav Zvára, Ivan Mls Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme