Na Pražském hradě začal Prague Food Festival, nabízí kurzy vaření i netradiční speciality

Královské zahrady Pražského hradu patří dobrému jídlu a pití, začal Prague Food Festival. Letošní ročník je velkou kuchařskou školou. Nabízí kurzy vaření, diskuse o gastronomii a hlavně ochutnávky specialit od špičkových pražských šéfkuchařů. Letošní heslo festivalu, který potrvá do neděle, je ‘Nejezte blbě‘.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třídenní gastronomický Prague Food Festival začal 24. května v Praze

Třídenní gastronomický Prague Food Festival začal 24. května v Praze | Zdroj: ČTK

Návštěvníci letošního Prague Food Festivalu mohou ochutnat nejen 42 dní stařený nízký roštěnec , jelení carpaccio s liškami či dortík ovoněný borovicí ze svatojiřského lesa se slaným karamelem, ale také například cvrčky a štíry.

Degustační menu nabídnou hostům přehlídky nejlepší pražští šéfkuchaři. Je mezi nimi také Roman Paulus z Alcronu, držitel michelinské hvězdičky. „My jsme tady od toho, abychom rozdali co nejvíce radosti,“ říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mezi hosty letošního ročníku Prag Food Festivalu natáčel redaktor Jaroslav Skalický.

„A samozřejmě, když vidíme hosty, kteří se u nás dobře najedí a mají z toho nějaký pěkný zážitek, tak zpětně si od nich potom bereme také ten dobrý pocit zpátky,“ dodává šéfkuchař.

Podle gastronomického odborníka Libora Ševčíka si na festivalu přijdou na své všichni labužníci. „Tady je to taková inspirace,“ říká.

„Lidi, kteří mají rádi zajímavou kuchyni, mohou prostě na jednom místě ochutnat spousty věci, což by jim jinak trvalo dva měsíce, když by měli navštívit všechny ty restaurace. A dělají to tady skutečně špičkoví šéfkuchaři,“ poznamenává.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme