Pokud výbor nedá k Parkanové jasné stanovisko, Gazdík podpoří její vydání

Pokud mandátový a imunitní výbor nedá jasné doporučení, předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů Petr Gazdík bude hlasovat pro vydání Vlasty Parkanové k trestnímu stíhání. Řekl to ve 20 minutách Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koaliční schůze k církevním restitucím, Petr Gazdík

Koaliční schůze k církevním restitucím, Petr Gazdík | Foto: Filip Jandourek

„Já se budu s největší pravděpodobností jejich závěrem řídit. V případě, že nebude úplně jednoznačný, tak spíše budu hlasovat pro vydání,” uvedl Petr Gazdík.

Policie podezřívá Parkanovou ze zneužití pravomoci veřejného činitele a porušení povinnosti při správě cizího majetku. Nenechala zpracovat znalecký posudek k ověření ceny letounů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hostem Dvaceti minut Radiožurnálu byl poslanec za TOP 09 Petr Gazdík

Státu tak údajně vznikla škoda 658 milionů korun. Částka je rozdíl mezi kupní cenou a znaleckým odhadem, který byl vypracován později.

Zatímco sociální demokraté a komunisté chtějí Parkanovou vydat, poslanecké kluby TOP 09 a ODS jsou nejednotné.

Poslanci budou také chtít nahlédnout do policejního spisu a vyžádat si stanoviska ministerstva financí a obrany k tomu, zda Parkanová měla povinnost zajistit si nezávislý znalecký posudek na cenu letounů, jak tvrdí policie.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.00 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po půlnoci. Štěpánka Čechová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz.

Stanislav Vintr, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít