Lidl prodával falšovaný polský kabanos. Místo osmi obsahoval 1,58 gramu hovězího masa

Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla v Lidlu falšovaný kabanos polské výroby pod privátní značkou řetězce. Přestože ze 158 gramů suroviny mělo být osm gramů hovězího masa, ve skutečnosti ho nebylo ani jedno procento, což odpovídá 1,58 gramu, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Brno (Aktualizováno: 18:04 8. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla v Lidlu falšovaný kabanos polské výroby pod privátní značkou řetězce | Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Šlo o výrobek s názvem Pikok Kabanosy s hmotností 175 gramů a datem minimální trvanlivosti do 12. února 2019. Na 100 gramů hotového výrobku se mělo podle informací na obale použít 150 gramů vepřového masa a osm gramů hovězího.

Lidl v tržbách poskočil na druhé místo za Kaufland. V minulém finančním roce utržil o 27 procent víc

Číst článek

„Informace na obalu tak klamala spotřebitele ohledně skutečného složení potraviny,“ uvedl Kopřiva. Inspekce nařídila prodejci šarží stáhnout z prodeje a zahájila s ním správní řízení o uložení pokuty.

„Tuto informaci o výrobku Pikok Kabanosy jsme obdrželi ve čtvrtek, jde o produkt s datem minimální trvanlivosti do 12. 2. 2019 a v této chvíli už není v prodeji. Případ budeme neprodleně řešit přímo s dodavatelem a rozhodně z něj vyvodíme důsledky,“ uvedla ve vyjádření Lidlu tisková mluvčí Zuzana Holá.

Podobné problémy inspekce registrovala i s dalšími masnými výrobky privátních značek v různých řetězcích, většinou byly vyrobené právě v Polsku.

Přestože ze 158 gramů suroviny mělo být osm gramů hovězího masa, ve skutečnosti ho nebylo ani jedno procento, což odpovídá 1,58 gramu | Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme