Prohibice nutí lidi čím dál víc spoléhat na vlastní zdroje

Provozovatelé palíren na Vysočině jsou zavaleni metráky ovoce. Lidé využívají toho, že pěstitelské pálenice jsou v současné době jedinou cestou, jak získat legální alkohol.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vedoucí pálenice Vladimír Fabiánek bude mít letos práce dost

Vedoucí pálenice Vladimír Fabiánek bude mít letos práce dost | Foto: Michal Záboj

Také Vladimír Wasserbauer z Přibyslavi si nechal z letošní úrody vyrobit tradičně Calvados a slivovici. Podle něj se to vyplatí a má jistotu co pije:

„Letos byla úroda podprůměrná. Jindy pálím okolo čtyř až pěti metráků jablek, letos jen tři. Vím, že piji svoje. Calvados si upravuji, by byl chutnější, dokonce si ho zředím, aby neměl 50 procent alkoholu, ale jen 43.“

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme