Roštěnky i štíry můžete ochutnat na Prague Food Festivalu v Královské zahradě

Letošní 7. ročník Prague Food Festivalu v Královské zahradě Pražského hradu je velkou školou kuchařského umění. U stánků to prská, bublá a voní. Šéfkuchaři zvučných jmen předvádějí své umění a lidé si pochutnávají na tradičních i netradičních pokrmech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prague Food Festival nabízí nejrůznější delikatesy

Prague Food Festival nabízí nejrůznější delikatesy | Zdroj: ČTK

Branami Královských zahrad kvůli jídlu prošlo až 5000 lidí. Dlouhá fronta se tvořila nejenom u stánku Českého rozhlasu, kde své hosty vítal moderátor Jan Pokorný, ale také u stánku kuchaře Tomáše Kaliny, který předváděl speciality z různého druhu hmyzu.

Podle Kaliny hodně lidí nejdříve má z jídla z hmyzu obavy, ale po chvíli obhlížení a váhání specialitu okusí. „Nakonec si dají i ten největší hmyz, co tam je, a chodí všude a říkají, jak už si ho dali, jak to nic není a že je to paráda, že to i dobře chutná.“

Ve stánku Kalina nabízí třeba šváby, kobylky i štíry, z nichž největší je dlouhý deset centimetrů. Smažený štír je údajně nejchutnější s lístky rukoly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Michaely Veteškové z Prague Food Festivalu v Královské zahradě Pražského hradu

Farmář Václav Silovský, který chová mastné plemeno skotu zvané angus, dává přednost středně propečenému steaku:

„Gurmány opěvovaný je rib eye neboli entrecote, česky vysoký roštěnec. Nejraději ho mám středně propečený na přírodním grilu s dřevěným uhlím. Je to bez oleje. Maso se musí před použitím na nějakou dobu vyndat z ledničky, aby nedostalo teplotní šok, aby bylo lehounce rozdýchané a pak se zprudka z každé strany dvakrát otočí a může se podávat. Je to poměrně jednoduché a rychlé.

Královská zahrada na Pražském hradě bude jednou velkou kuchařskou školou i během této neděle.

Michaela Vetešková, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme