Václav Klaus odpověděl na otevřený dopis

Předseda Poslaneské sněmovny a ODS Václav Klaus považuje otevřený dopis umělců jeho osobě za politickou hru a kampaň proti své osobě. Je přesvědčený, že se ho stejně jako během loňské krize v České televizi snaží poškodit před veřejností. Klaus to uvedl v odpovědi na dopis, ve terém ho několik desítek osobností kulturního a veřejného života vyzvalo, aby vysvětlil své vztahy s ředitelem televize Nova Vladimírem Železným.

Václav Klaus | Foto: René Volfík

Obsah mimosoudní dohody se Železným z roku 1998 prý Klaus netají. Poznamenal, že smlouvu, která spočívala v odvysílání tří omluv v nejsledovanějším čase, zveřejnily obě strany už před téměř čtyřmi lety. Své loňské setkání se Železným pak považuje za "správné a lidsky férové".

Dopis Klausovi podepsali mimo jiné scenárista Ladislav Smoljak, filozof Václav Bělohradský, herečka Věra Galatíková, režiséři Jan Hřebejk, Jiří Menzel, Jan Svěrák, spisovatelé Ludvík Vaculík a Michal Viewegh a další.

Milan Kopp, Stanislav Vintr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější:

Nejčtenější na Facebooku