Začíná fungovat pohostinský certifikát nazvaný Czech Specials

Nové měřítko kvality českých restaurací a zároveň originální projekt na podporu tradiční české kuchyně zavádí Asociace hotelů a restaurací. Spolu s Asociací cukrářů a kuchařů a agenturou CzechTourism začala vydávat certifikát nazvaný Czech Specials. Tento certifikát potvrzuje, že podnik vaří typicky českou kuchyni a také speciality kraje, ve kterém se nachází.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uzeniny

Uzeniny | Foto: European Commission Audiovisual service

Během letošního léta již bylo několik prvních certifikátů Czech Specials uděleno, v těchto dnech projekt vrcholí a rozšiřuje se do dalších krajů České republiky. Jako další certifikát získává například restaurace Pivovarský dvůr v Plzni.

Václav Stárka, generální sekretář Asociace hotelů a restaurací České republiky, řekl že důvodem zavedení certifikátu je zvýraznit zajímavost Česka v oblasti gastronomie. A také nastavit jasná kritéria pro pohostinská zařízení, například vyúčtování pouze formou účtenky, nikoli papírku s ručně psanou cifrou.

Jako příklad krajové speciality uvedl Václav Stárka známou severočeskou turistickou oblast České Švýcarsko, kde se kvůli změnám státní příslušnosti v historii prosadila i saská jídla, ačkoli dnes Sasko patří do Německa.

Přečtěte si také:
Hygienici se zaměřili na stánky s občerstvením. A objevili nedostatky
České hotely kvůli krizi zlevňují
České hotely šly s cenami dolů, ubývají jim klienti
Vláda schválila přesun restaurací či kadeřníků do nižší sazby DPH
Česko představuje v Bruselu svá turistická lákadla

Robert Břešťan, Václav Sochor, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme