Zahrady Pražského hradu se proměnily v gastronomický ráj
Prague Food Festival bude až do neděle návštěvníkům představovat umění šéfkuchařů, nabízet ochutnávku vytříbených pokrmů i nápojů. Součástí programu je i kuchařská show nebo kurzy vaření pro děti.
Návštěvníci mohou vybírat ze zhruba 30 gastronomických podniků. Ty kromě české kuchyně nabízí i jídla z téměř celého světa. Na jídelních lístcích najdete například polévku Tom Yam se zeleninou a mořskými plody nebo hovězí líčka glazurovaná v pepřové omáčce s restovanou zeleninou a dušenou rýží od šéfkuchaře Jiřího Štifta.
Návštěvníci za ochutnávky platí v grandech, ke vstupence jich dostanou deset. Většině návštěvníků ale záhy dojdou a dalších deset grandů pak pořídí za 250 korun.
Na největším svátku jídla si na vybraných lahůdkách pochutnávají jak gurmáni, tak i lidé, pro které názvy některých jídel byly jen nesrozumitelným shlukem písmen. „Přišli jsme ze zvědavosti, rádi jíme. Myslíme si, že je tu skvělá příležitost ochutnat ty věci z restaurací, kam lidé běžně nechodí,“ říkají návštěvníci gurmánského festivalu.
Jedna z restaurací tu připravuje neobvyklým způsobem maso z české stračeny. "Oni vytvořili technologii, kde to maso nechávají 60 až 90 dnů uzrát po porážce. Je to úžasné a odborníci říkají, že to maso je srovnatelné s argentinskými a brazilskými býky,“ říká pořadatel festivalu Pavel Maurer.