Zahrady Pražského hradu se proměnily v gastronomický ráj

Prague Food Festival bude až do neděle návštěvníkům představovat umění šéfkuchařů, nabízet ochutnávku vytříbených pokrmů i nápojů. Součástí programu je i kuchařská show nebo kurzy vaření pro děti.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

PRAGUE FOOD FESTIVAL | Foto: Maurerův Výběr Grand Restaurant

Návštěvníci mohou vybírat ze zhruba 30 gastronomických podniků. Ty kromě české kuchyně nabízí i jídla z téměř celého světa. Na jídelních lístcích najdete například polévku Tom Yam se zeleninou a mořskými plody nebo hovězí líčka glazurovaná v pepřové omáčce s restovanou zeleninou a dušenou rýží od šéfkuchaře Jiřího Štifta.

Přehrát

00:00 / 00:00

ORž Festival jídla.mp3

Návštěvníci za ochutnávky platí v grandech, ke vstupence jich dostanou deset. Většině návštěvníků ale záhy dojdou a dalších deset grandů pak pořídí za 250 korun.

Na největším svátku jídla si na vybraných lahůdkách pochutnávají jak gurmáni, tak i lidé, pro které názvy některých jídel byly jen nesrozumitelným shlukem písmen. „Přišli jsme ze zvědavosti, rádi jíme. Myslíme si, že je tu skvělá příležitost ochutnat ty věci z restaurací, kam lidé běžně nechodí,“ říkají návštěvníci gurmánského festivalu.

Jedna z restaurací tu připravuje neobvyklým způsobem maso z české stračeny. "Oni vytvořili technologii, kde to maso nechávají 60 až 90 dnů uzrát po porážce. Je to úžasné a odborníci říkají, že to maso je srovnatelné s argentinskými a brazilskými býky,“ říká pořadatel festivalu Pavel Maurer.

Martina Spěváčková, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme