Zpracovatelé masa si připomeneou významné jubileum

Průměrný Čech sní za rok pětaosmdesát kilo masa. Také o tom, kolik se ho v Česku spotřebuje, bude dnešní Mezinárodní konference Českého svazu zpracovatelů masa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maso

Maso | Foto: Tomáš Adamec

Průměrný Čech sní přes čtyřicet kilo vepřového, pětadvacet kilo drůbežího a deset hovězího. Zbytek jsou ryby a zvěřina.

„Spotřeba se u nás v posledních letech ustálila a nemyslím si, že by se to mělo v blízké budoucnosti měnit. Těžko říct, zda je to dobře, či ne. Jsou státy v Evropské unii, kde je spotřeba masa výrazně vyšší, ale i takové, kde je výrazně nižší,“ uvedl ředitel Českého svazu zpracovatelů masa Jan Katina.

Konference má také připomenout letošní jubileum - 700 let od udělení privilegií řeznickému cechu v Čechách králem Janem Lucemburským.

Lenka Militká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme