Zvěřinu na jablkách, hruškách či švestkách nabízí letošní Festival chutí
Jak voní a chutná podzim? Na to ode dneška dává odpověď 2. ročník Festivalu chutí, který do 20. listopadu lidem nabídne zvěřinu v kombinaci s jablky, hruškami, dýněmi a další pochutiny. Přehlídku hostí Praha, Brno, Liberec a Mariánské lázně.
Jako zdroj inspirace letos pořadatelé festivalu zvolili podzim. Vysvětlují to tím, že právě na podzim dozrává ovoce, lesy jsou plné hub, lesních plodů a pořádají se myslivecké hony.
Vybrané restaurace tak budou servírovat například srnčí medailonky na rozmarýnu, dýňové rizoto, jelení hřbet s kaštanovým pyré nebo marinované kančí maso s polentou a houbami. Šéfkuchaři připravili speciální tříchodová menu za velmi příznivou cenu.
Jaké lahůdky budou moci ochutnat návštěvníci Festivalu chutí, přiblížil v Ranním interview Radiožurnálu ředitel Festivalu Pavel Suchánek.
Ředitel festivalu Pavel Suchánek v Ranním interview Radiožurnálu připomněl, že do akce se letos zapojilo celkem 15 restaurací ve čtyřech českých městech. Restaurace podle něj organizátoři pečlivě vybírají tak, aby lidem nabídli tu nejvyšší kvalitu.
„My všechno pečlivě ochutnáme, nafotíme tak, aby zákazníci měli opravdu příjemný zážitek,“ řekl.
Jsou i podniky, které se účastní přehlídky znovu. „My už máme nějakou zkušenost s restauracemi, protože provozujeme rezervační systém do restaurací. Přes něj máme vybudované vztahy s restauracemi, takže víme, co můžeme od koho čekat. A restaurace se nám hlásí i sami, vidí v tom benefit se zviditelnit,“ dodal Suchánek.