Nový průvodce Michelin potvrzuje ústup luxusních restaurací

Gastronomický průvodce Michelin letos neudělil žádnou třetí hvězdičku. Ocenil ale řadu menších a levnějších restaurací. Potvrdil tak trend, který v současnosti ve Francii panuje: stále více gurmánů se odvrací od špičkových luxusních restaurací a směřuje do bister.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

restaurace

restaurace | Foto: Fotobanka stock.xchng

Ukazuje se, že i ve Francii se lidé stále více zajímají o ceny, a vyhovují jim bistra s příznivou relací mezi kvalitou jídla a jeho cenou. Svědčí o tom i to, že se v průvodci objevilo 117 nových restaurací tohoto typu.

Překvapením je také pouze sedm nových restaurací s dvěma hvězdičkami. A přestože některé, jako Assiette champenoise v Champagni, měly na třetí hvězdičku podle expertů výrazně políčeno, nakonec ji nedostal nikdo nový.

Jan Šmíd, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme