Belgičan překonal rekord ve smažení hranolek

V Guinessově knize rekordů bude potřeba provést změnu. U disciplíny ‚nepřetržité smažení hranolků‘. Nový rekord vytvořil muž, který hranolky smažil plných 83 hodin. Asi nepřekvapí, že rekord pochází z vlasti hranolků Belgie.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hranolky | Foto: Pavel Novák

Majitel jedné smažírny ve vsi Moerzeke ve Vlámském Brabantsku nedaleko Bruselu se rozhodl, že pokoří 23 let starý britský rekord ve smažení hranolků. Ten činil 72 hodin.

Podařilo se mu, co si předsevzal. Hranolky smažil plné tři dny a k tomu ještě 11 hodin. Každou hodinu měl pět minut na osobní hygienu a odpočinek. Své pětiminutovky si ovšem střádal a po 20 hodinách měl více než hodinu a půl na osprchování, občerstvení a na to aby si zacvičil a protáhl se.

Vždy pracoval 10 až 20 hodin bez větších přestávek a nasmažil jednu a půl tuny hranolků. Asi čtvrtkilový balíček se prodával za jedno euro. Půl výtěžku z prodeje pokrylo náklady na zdolání rekordu. Druhou půlku věnoval univerzitní nemocnici v Lovani.

Rekord chtěl Chris Verschueren pokořit pro svého pětiletého syna, který je od narození částečně ochrnutý. Čerstvý držitel rekordu ve smažení hranolků si při práci několikrát popálil prsty, bolely ho nohy a namohl si šlachy, přesto ale než šel po dlouhé směně spát, s přáteli zdolání rekordu oslavil.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme