Českou kuchyni si mohou nově vychutnat i lidé ve Washingtonu
Bramboračku a kachnu s knedlíky a zelím si už mohou dát i lidé ve stínu washingtonského Kapitolu. V centru americké metropole zatím česká restaurace scházela. Teď už to neplatí.
Promítají se Postřižiny a několik desítek diváků tuhle typicky českou potravu pro duši zapíjí jak jinak než českým pivem. Café Bohem bylo donedávna jen bistro pro 40 lidí. Majitel a manažer Jarek Mika chtěl víc.
„Minulý měsíc jsme dostali povolení k tomu, abychom expandovali do vedlejší budovy, kde jsme rozšířili bistro o kavárnu a dostali jsme dalších 50 míst k sezení,“ prozrazuje pražský rodák.
Kavárna stojí v části města, kam se v poslední době nastěhovalo mnoho mladých lidí, přesto je v hlavním městě velká konkurence. Zatím ale nemá kavárna o zákazníky nouzi a spíše má problém uspokojit poptávku.
Café Bohém funguje v USA oblíbený typ kavárny, který otevírá brzy ráno, nabízí kávu v kelímcích přes ulici. Česká kuchyně je tak trochu navíc, prodává spíš později přes den a večer, a podnik si pouze s ní nevystačí.
Po New Yorku, Chicagu a dalších velkých městech tak můžou českou kuchyni vychutnat i Washingtoňané.
Co se českého piva týče, to už je dávno k dostání v mnoha jiných zavedených restauracích, a dokonce v obchodech.