Českou kuchyni si mohou nově vychutnat i lidé ve Washingtonu

Bramboračku a kachnu s knedlíky a zelím si už mohou dát i lidé ve stínu washingtonského Kapitolu. V centru americké metropole zatím česká restaurace scházela. Teď už to neplatí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem | Foto: Pražský kulinářský institut - Roman Vaněk

Promítají se Postřižiny a několik desítek diváků tuhle typicky českou potravu pro duši zapíjí jak jinak než českým pivem. Café Bohem bylo donedávna jen bistro pro 40 lidí. Majitel a manažer Jarek Mika chtěl víc.

„Minulý měsíc jsme dostali povolení k tomu, abychom expandovali do vedlejší budovy, kde jsme rozšířili bistro o kavárnu a dostali jsme dalších 50 míst k sezení,“ prozrazuje pražský rodák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Českou hospodu ve Washingtonu představuje zpravodaj Vít Pohanka

Kavárna stojí v části města, kam se v poslední době nastěhovalo mnoho mladých lidí, přesto je v hlavním městě velká konkurence. Zatím ale nemá kavárna o zákazníky nouzi a spíše má problém uspokojit poptávku.

Café Bohém funguje v USA oblíbený typ kavárny, který otevírá brzy ráno, nabízí kávu v kelímcích přes ulici. Česká kuchyně je tak trochu navíc, prodává spíš později přes den a večer, a podnik si pouze s ní nevystačí.

Po New Yorku, Chicagu a dalších velkých městech tak můžou českou kuchyni vychutnat i Washingtoňané.

Co se českého piva týče, to už je dávno k dostání v mnoha jiných zavedených restauracích, a dokonce v obchodech.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme