Čokoláda z velbloudího mléka má být brzy k mání i v Evropě

Evropští milovníci sladkostí by se měli brzy dočkat světové novinky - čokolády z velbloudího mléka. Už rok se vyrábí ve Spojených arabských emirátech. Jak informuje televize al-Arabíja, teď dubajská firma zahajuje vývoz čokolády do světa - od Spojených států přes Evropu až po Japonsko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velbloud (ilustrační foto)

Velbloud (ilustrační foto) | Foto: Břetislav Tureček | Zdroj: Český rozhlas

Experti se shodují, že velbloudí mléko je v mnoha ohledech daleko zdravější než kravské. Obsahuje méně tuku, je v něm více vitamínů a neškodí lidem s alergií na kravské mléko.

Problém ale vždycky byl dostat mléko z pouštních oblastí, kde se chovají velbloudi, k dalšímu zpravování. Čokoládovnu, která se o to pokusila, loni otevřel dubajský vládce šajch Muhammad bin Rášid Ál Maktúm.

Továrna an-Nasma vlastní tři tisíce velbloudů. Majitelem firmy je emírova rodina, na provozní stránku ale dohlížejí odborníci z Evropy. Jak upozorňují, velbloudí čokoláda je spíš luxusní výrobek, a tak nebude k dostání v běžných supermarketech.

Břetislav Tureček, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme