Epidemie střevní bakterie EHEC tvrdě dopadá na německé zemědělce

Němci si kladou otázku, zda vyhodit všechnu zeleninu do koše. Panika narůstá úměrně s dramaticky se zvyšujícím počtem onemocnění. Případ kolem bakterie EHEC už začíná tvrdě dopadat na německé zemědělce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bakterie EHEC

Bakterie EHEC | Zdroj: Reuters

Během dioxinové aféry počátkem roku si němečtí biozemědělci mnuli ruce. Zájem o ekoprodukty závratně rostl.

Nyní zůstává zelenina ležet na stáncích ladem. Restaurace hromadně vypovídají objednávky. Mnozí zemědělci se začínají obávat o existenci.

Podle prezidenta německého svazu zemědělců dosahují ztráty až dvou miliard eur denně. A ani odhalení zdroje ze Španělska prý zákazníkům nevrátí hned tak důvěru v německé produkty.

Klára Stejskalová, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme