Francie zakazuje moučky živočišného původu

Francouzská vláda pozastavuje používání kostních a masových mouček v živočišné zemědělské výrobě. Zákaz je odpovědí na obavy spojené s takzvanou nemocí šílených krav (bovinní spongiformní encefalopatií, BSE) a s nevyléčitelným onemocněním mozku, Creutzfeld-Jakobovou chorobou, kterou může onemocnět člověk po požití potravin připravených z nakažených zvířat.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle premiéra Lionela Jospina je zákaz dalším z preventivních kroků, které jsou uplatňovány v rámci zkoumání, které provádí úřad pro bezpečnost potravin AFSA. Také řekl, že bude zakázán prodej kotlet, protože kvůli své blízkosti ke kosti představují nebezpečí. Tyto zákazy Jospin oznámil po schůzce s klíčovými ministry. Vláda kromě toho ukládá namátkové kontroly dobytčat na jatkách a zřídí další fondy pro výzkum BSE.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme