Francie zakazuje moučky živočišného původu

Francouzská vláda pozastavuje používání kostních a masových mouček v živočišné zemědělské výrobě. Zákaz je odpovědí na obavy spojené s takzvanou nemocí šílených krav (bovinní spongiformní encefalopatií, BSE) a s nevyléčitelným onemocněním mozku, Creutzfeld-Jakobovou chorobou, kterou může onemocnět člověk po požití potravin připravených z nakažených zvířat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle premiéra Lionela Jospina je zákaz dalším z preventivních kroků, které jsou uplatňovány v rámci zkoumání, které provádí úřad pro bezpečnost potravin AFSA. Také řekl, že bude zakázán prodej kotlet, protože kvůli své blízkosti ke kosti představují nebezpečí. Tyto zákazy Jospin oznámil po schůzce s klíčovými ministry. Vláda kromě toho ukládá namátkové kontroly dobytčat na jatkách a zřídí další fondy pro výzkum BSE.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme