Kuřata v německých obchodech jsou plná nebezpečných bakterií

Nekvalitní potraviny nejsou jen problémem českých obchodů. Výsledky testů v supermarketech šokují také Němce. V každém druhém vzorku kuřecích produktů totiž ekologové prokázali přítomnost nebezpečných bakterií.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kuře (ilustr. obr.) | Foto: Fotobanka Stock.xchng

Z 20 kuřecích produktů zakoupených mimo jiné v Berlíně, Hamburku nebo Norimberku jich 10 obsahovalo velmi nebezpečné bakterie. Podle ekologické organizace Bund, která test prováděla, mohou u citlivějších lidí vyvolat vážné až smrtelné onemocnění.

Testování rovněž ukázalo, že v průmyslových chovech přetrvává masivní používání antibiotik. V Severním Porýní-Vestfálsku jejich přítomnost našly v 96 procentech kuřat, v Dolním Sasku obsahuje antibiotika veškeré krmení pro telata.

Podle studie ministerstva zdravotnictví se v zemědělství použije za rok 784 tun antibiotik, což je dvakrát více než kolik spolykají Němci jako léčivo.

Klára Stejskalová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme