Kuřata v německých obchodech jsou plná nebezpečných bakterií
Nekvalitní potraviny nejsou jen problémem českých obchodů. Výsledky testů v supermarketech šokují také Němce. V každém druhém vzorku kuřecích produktů totiž ekologové prokázali přítomnost nebezpečných bakterií.
Z 20 kuřecích produktů zakoupených mimo jiné v Berlíně, Hamburku nebo Norimberku jich 10 obsahovalo velmi nebezpečné bakterie. Podle ekologické organizace Bund, která test prováděla, mohou u citlivějších lidí vyvolat vážné až smrtelné onemocnění.
Testování rovněž ukázalo, že v průmyslových chovech přetrvává masivní používání antibiotik. V Severním Porýní-Vestfálsku jejich přítomnost našly v 96 procentech kuřat, v Dolním Sasku obsahuje antibiotika veškeré krmení pro telata.
Podle studie ministerstva zdravotnictví se v zemědělství použije za rok 784 tun antibiotik, což je dvakrát více než kolik spolykají Němci jako léčivo.