Kuřata v německých obchodech jsou plná nebezpečných bakterií

Nekvalitní potraviny nejsou jen problémem českých obchodů. Výsledky testů v supermarketech šokují také Němce. V každém druhém vzorku kuřecích produktů totiž ekologové prokázali přítomnost nebezpečných bakterií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kuře (ilustr. obr.)

Kuře (ilustr. obr.) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Z 20 kuřecích produktů zakoupených mimo jiné v Berlíně, Hamburku nebo Norimberku jich 10 obsahovalo velmi nebezpečné bakterie. Podle ekologické organizace Bund, která test prováděla, mohou u citlivějších lidí vyvolat vážné až smrtelné onemocnění.

Testování rovněž ukázalo, že v průmyslových chovech přetrvává masivní používání antibiotik. V Severním Porýní-Vestfálsku jejich přítomnost našly v 96 procentech kuřat, v Dolním Sasku obsahuje antibiotika veškeré krmení pro telata.

Podle studie ministerstva zdravotnictví se v zemědělství použije za rok 784 tun antibiotik, což je dvakrát více než kolik spolykají Němci jako léčivo.

Klára Stejskalová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme