Mnichovská firma dodávala do restaurací čtyři roky prošlé maso

Německem otřásá další skandál se zkaženým masem. Policie v Mnichově zabavila tuny masa k výrobě populárního kebabu "döner", jehož trvanlivost vypršela v některých případech už před čtyřmi lety. Bavorsko se přitom ještě nevzpamatovalo z poslední aféry se zdraví škodlivou divočinou. Ve skandálu figurují i české výrobky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

uzené maso

uzené maso | Foto: Robert Mikoláš

Kriminalisté ze speciálního týmu s označením Chladírna nechtěli při razii u firmy Bruner věřit vlastním očím. V mrazících boxech našli 20 tun prošlých tureckých "dönerů" spolu s 360 kilogramy podobně letité divočiny a drůbežího masa.

Velkoobchod podle všeho léta podváděl své odběratele a na prošlé maso lepil nové etikety. Podle vyšetřovatelů takto nakládala společnost i s francouzskými mušlemi a kuřaty z České republiky. Tyto produkty dodávala firma Bruner do mnichovských restaurací. Špízy se syrovým masem na populární "döner" pak putovaly do celého Německa.

Policie teď čeká na výsledky laboratorních testů. Ty mají ukázat, jaké zdravotní riziko představuje uskladněné maso i výrobky, které se už vydaly na cestu k zákazníkům.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme