Na Slovensku stoupá počet zakázaných produktů české výroby

Na Slovensku stoupá počet zakázaných produktů české výroby. Poslední laboratorní testy Zemědělské a potravinářské inspekce prokázaly látky, které by mohly působit na vznik rakoviny, v sojové omáčce Vitana.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jak v Bratislavě zjistila zpravodajka ČRo 1 - Radiožurnálu Renata Havranová, hlavní slovenský hygienik nařídil okamžité stažení prodeje sojové omáčky vyrobené ve Vitaně Byšice 19. dubna letošního roku. Stejně jako před nedávnem olivové oleje ze Španělska a některé od italských výrobců, obsahuje česká omáčka látky způsobující rakovinu. Za zdraví poškozující označili slovenští hygienici také některé kosmetické produkty české firmy Mika. Ve výrobcích byl překročen celkový počet mikroorganismů a kvasinek. Kontrole nevyhověly ani mražené zeleninové směsi české společnosti Ano Horní Suchá pro nadměrné množství plísní. Na všechny výrobky uvalili na Slovensku zákaz prodeje.

Renata Havranová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme