Počet produktů obsahujících koňské maso se v Evropě dál rozrůstá

V Německu se každý den objevují nové nálezy koňského masa v potravinách. Politici podobně jako při předchozích potravinových skandálech volají po přísnějších kontrolách a trestech. Podle některých novinových komentářů jsou ale na vině i zákazníci, kteří požadují stále levnější potraviny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kebab (ilustr. obr.)

Kebab (ilustr. obr.) | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Je to nepořádek. Ale my nic takového nejíme, my lasagne nekupujeme,“ říká mi starší paní v jednom z berlínských obchodních řetězců.

Jistotu, že zakoupené zboží obsahuje jen to, co by mělo, mít nemůže. Koňské maso se objevilo kromě lasagní i v penne bolognese, a dokonce v konzervách s hovězím gulášem. Kusy koňského a vepřového masa obsahovala oblíbená pouliční pochoutka döner kebab.

Do laboratoří míří tisíce vzorků. Svaz na ochranu spotřebitelů volá po návratu k regionálním produktům.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme