Počet produktů obsahujících koňské maso se v Evropě dál rozrůstá

V Německu se každý den objevují nové nálezy koňského masa v potravinách. Politici podobně jako při předchozích potravinových skandálech volají po přísnějších kontrolách a trestech. Podle některých novinových komentářů jsou ale na vině i zákazníci, kteří požadují stále levnější potraviny.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kebab (ilustr. obr.) | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Je to nepořádek. Ale my nic takového nejíme, my lasagne nekupujeme,“ říká mi starší paní v jednom z berlínských obchodních řetězců.

Jistotu, že zakoupené zboží obsahuje jen to, co by mělo, mít nemůže. Koňské maso se objevilo kromě lasagní i v penne bolognese, a dokonce v konzervách s hovězím gulášem. Kusy koňského a vepřového masa obsahovala oblíbená pouliční pochoutka döner kebab.

Do laboratoří míří tisíce vzorků. Svaz na ochranu spotřebitelů volá po návratu k regionálním produktům.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme