Pověst německých ekologických potravin utrpěla

V Německu opět utrpěla těžkou ránu pověst "ekologických" potravin. Není tak dlouho, co bio-produkty měly vážný problém s toxicitou drůbeže, krmené zrním skladovaným v silážních jámách po zakázaném DDT. Nyní jde o ekologická vajíčka, která mohou způsobit rakovinu .

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vejce

vejce | Foto: Zlatá vejce

Vajíčka od nosnic ve volných výbězích, deklarovaná jako eko, obsahují mnohem vyšší množství dioxinů, než povoluje nová norma EU. Spotřebitelé v řadě spolkových zemích jsou tak ohroženi nežádoucími karcinogeny, jejichž hladina je o 99 procent vyšší než přípustná.

Ministryně na ochranu spotřebitelů Renate Künast ze Strany zelených připomněla zemským vládám notoricky známé, byť poněkud upravené heslo: Kontrolovat, kontrolovat a kontrolovat! Jen v Bádensku-Würtembersku v minulých čtyřech letech byla u eko a bio vajíček norma překročována u 7 procent produkce a to hned pětkrát.

David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme