Salón čokolády v Paříži láká tisíce mlsounů

V Paříži začíná populární Salon čokolády, navzdory současné nepříliš pozitivní ekonomické situaci čokoláda krizi nepocítila a prodává pořád stejně dobře jako v minulosti. Na porte de Versailles se představí na čtyři stovky vystavovatelů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čokoláda

Čokoláda | Foto: Fotobanka stock.xchng

Vystavovatelé mají možnost prezentovat své výrobky, přičemž tendence je jednoznačná, směřovat stále více k bio čokoládě. Francouzi utratili za uplynulý rok za čokoládu tři miliony eur, tedy přibližně totéž co rok předtím, i když čokoláda nepatří k nejdůležitějším produktům a navíc kupní síla obyvatel stále klesá.

Francouzi se od zbytku Evropy liší jednak láskou k černé čokoládě, ta tvoří asi 30 procent prodeje, zatímco v jiných evropských zemích je to pět procent.

Naprostou francouzskou specialitou pak zůstávají čokolády vysokým obsahem kakaa, ty, které mají nad sedmdesát procent se snad jinde než ve Francii nekonzumují.

Jan Šmíd, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme