Skandál se zkaženým masem v Německu roste

V Německu vyplouvají na povrch další otřesné informace kolem skandálu se zkaženou zvěřinou. Tu vyrobila firma Berger Wild z Pasova, která je vůbec největším evropským zpracovatelem tohoto druhu masa. Týdeník Spiegel ve svém nejnovějším vydání píše, že bavorské vyšetřující orgány věděly o závažném porušování hygienických předpisů ze strany firmy už řadu měsíců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladý muž griluje maso

Mladý muž griluje maso | Foto: Jan Rosenauer

Už 13.července 2005 měla pasovská kriminální policie v rukou důkazní materiál od Hlavní celní správy z Landshutu. V tom se dokonce mluví o vážném podezření na ohrožení zdraví spotřebitelů. Zkažené maso, ve kterém byla tento týden při laboratorních testech dokonce nalezena salmonela, se distribuovalo nejen skoro do všech spolkových zemí, ale také do Rakouska, Itálie a Francie.

Kvůli otřesným hygienickým podmínkám byly včera s okamžitou platností uzavřeny dvě dolnobavorské filiálky firmy Berger Wild. Skandální je, že závažné nedostatky u společnosti, jako prodlužování doby trvanlivosti nebo vydávání hluboko zmraženého masa za maso čerstvé, byly odhaleny už v roce 2004.

Bavorské úřady to ale ignorovaly a navzdory všem důkazům nebyla mezi dubnem a prosincem 2005 u Berger Wild provedena jediná hygienická kontrola.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme