Střevních onemocnění je už v Německu méně. Lidé opět jedí zeleninu

Bakterie EHEC číhá na více místech než se dosud předpokládalo. Poté, co laboratorní testy prokázaly, že se střevní nákaza přenesla z člověka na potraviny, zdroj nákazy se nyní objevil i v potoce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příprava sivena a zeleninového salátu

Příprava sivena a zeleninového salátu | Foto: Ivana Šuláková

Jak konstatují německá média, skoro se zdá, že patogen může být kdekoli. Od vypuknutí onemocnění způsobeného agresivní střevní bakterií zemřelo v Německu 38 lidí a u téměř 800 lidí propukl těžký hemolyticko-uremický syndrom.

V posledních dnech ale počet nových onemocnění klesá. A jak ukázal průzkum pro Bild am Sonntag, 85 procent Němců začalo opět konzumovat saláty, okurky a rajčata.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme