V Bruselu mohli lidé ochutnat speciality z 28 států EU. Česko nabídlo koláče, klobásy i víno

Lidé v Bruselu měli možnost zkusit moravské koláče, domácí chleba, klobásy nebo víno, a to během přehlídky 28 na talíři. Ve všech zemích Evropské unie se při ní představují národní kuchyně jednotlivých států. Česko reprezentovaly pochutiny z Jižní Moravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tradiční české koláčky - makové a povidlové

Tradiční české koláčky - makové a povidlové | Foto: Chmee2

„Byli jsme vyzvání a za podpory našeho zřizovatele Jihomoravského kraje jsme měli možnost prezentovat dovednosti našich žáků,“ vysvětlila Jana Marková, ředitelka Střední školy potravinářské, obchodu a služeb z Brna.

„Prezentujeme zde jednak ukázky učňovských výrobků, které u nás vyrábíme, a současně také žákyně oboru hotelnictví prezentovaly dovednosti sommeliérské.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Přehlídku 28 na talíři navštívil v Bruselu i zpravodaj Českého rozhlasu Ondřej Houska

„Koláčky byly výborné, stejně tak sýr. Zkusila jsem i ten domácí chleba. Viděla jsem také všude i spoustu piva a vína, ale alkohol nepiju, takže jsem si nedala," pochválila Italka Giovanna, která navštívila Čechy u jejich stánku.

U dalších návštěvníků byl ale o pivo i víno zájem. „Musíme říct, že všechny výrobky mizely přímo pod rukama,“ dodala Jana Marková k úspěchu pochutin z jižní Moravy v Bruselu.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme