V Polsku se prodávaly pětadvacet let staré masové konzervy ze Švédska

Čtvrtstoletí staré masové konzervy ze Švédska se dostaly na polský trh. Skandál s prošlým masem odhalili polští a švédští reportéři.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klobásy | Foto: Fotobanka stock.xchng

Novináři zjistili, že do Polska se v průběhu posledních let dostalo až 200 tun švédského masa v konzervách. Ty byly vyrobeny na začátku 80. let a původně byly určené pro armádu. Později mělo být maso spotřebováno výhradně jako krmivo pro zvířata. Nesmělo se dostat do žádné země Evropské unie jako běžná potravina.

Nyní se ale zjistilo, že už nejméně tři roky putují 25 let staré konzervy na polský trh. Vepřovým a hovězím masem se plnily pirohy či klobásy a ty končily ve školních jídelnách i obchodech.

Zástupci distributorských firem teď pod tlakem přiznávají, že už před deseti lety bylo maso nepoživatelné. Kde přesně se v Polsku výrobky z prošlých konzerv všude prodávaly, se zatím ještě zjišťuje.

Petr Vavrouška, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme