Závadné knedlíky z Číny dál děsí Japonce

V Japonsku byly objeveny další toxické látky v knedlících pocházejících z Číny. V krátké době po sobě tak jde o druhý případ, který vyvolal obavy u japonských konzumentů, zvláště poté, co bylo kvůli otravě hospitalizováno nejméně 10 osob.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prostřený stůl se špekovými knedlíky

Prostřený stůl se špekovými knedlíky | Foto: Martin Šabouk

Čína, která je druhým největším vývozcem potravin do Japonska už o víkendu vyslala do Tokia tým expertů, Peking zároveň tvrdí, že jídlo z Číny je bezpečné a nezávadné. Šéf čínského týmu expertů Li Čchun-feng v Tokiu přísahal, že jídlo pocházející z jeho země je v pořádku, nové testy ale v knedlících potvrdily přítomnost dalšího pesticidu, chemické látky dichlorvos, a to jak v samotné náplni, tak i v těstu.

V obou případech pocházejí knedlíky ze stejného závodu Tchien-jang v severočínské provincii Che-pej. Prodej zmražených knedlíků v japonských obchodech s potravinami přesto nadále pokračuje, prodavačky ale ujišťují nakupující, že k přípravě byly použity výlučně ingredience pocházející z Japonska, s výjimkou čínského česneku.

Milan Kopp, Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme