Závadné knedlíky z Číny dál děsí Japonce
V Japonsku byly objeveny další toxické látky v knedlících pocházejících z Číny. V krátké době po sobě tak jde o druhý případ, který vyvolal obavy u japonských konzumentů, zvláště poté, co bylo kvůli otravě hospitalizováno nejméně 10 osob.
Čína, která je druhým největším vývozcem potravin do Japonska už o víkendu vyslala do Tokia tým expertů, Peking zároveň tvrdí, že jídlo z Číny je bezpečné a nezávadné. Šéf čínského týmu expertů Li Čchun-feng v Tokiu přísahal, že jídlo pocházející z jeho země je v pořádku, nové testy ale v knedlících potvrdily přítomnost dalšího pesticidu, chemické látky dichlorvos, a to jak v samotné náplni, tak i v těstu.
V obou případech pocházejí knedlíky ze stejného závodu Tchien-jang v severočínské provincii Che-pej. Prodej zmražených knedlíků v japonských obchodech s potravinami přesto nadále pokračuje, prodavačky ale ujišťují nakupující, že k přípravě byly použity výlučně ingredience pocházející z Japonska, s výjimkou čínského česneku.