certifikát

|Zuzana Švejdová |Ekonomika

Prodejny potravin, které projdou přísnější kontrolou, dostanou Diamantovou ligu kvality

Kvalitní prodejny by zákazníci mohli v budoucnu poznat podle certifikátu na dveřích. Značku Diamantová liga kvality získají jen ty obchody, které uspějí během přísnější kontroly. Svaz obchodu a cestovního ruchu společně s ministerstvem průmyslu a obchodu si od projektu slibují, že zákazníkům přinese lepší orientaci při nákupu a kvalitnější služby.

|Petra Benešová, Simona Bartošová |Zprávy z domova

Cenu za pomoc druhým i vlastní rozvoj si letos odnese 80 studentů

Osmdesát českých studentů se v minulých letech pustilo na odvážné zahraniční expedice nebo se na čas stali dobrovolníky. Pomáhali v dětských nebo seniorských domovech, a pokořili tak nelehké životní výzvy. Za to dnes v Praze dostanou certifikát z prestižního programu Mezinárodní cena vévody z Edinburghu.

|Lucie Maňourová, Veronika Neprašová |Ekonomika

Potravinářská komora propaguje potraviny s evropským certifikátem kvality

O tom, které české potraviny získaly od Evropské unie certifikát kvality, nemají čeští zákazníci většinou ani tušení a z obalů potravin znají obvykle jen tuzemskou značku Klasa nebo Regionální potravina. Potravinářská komora to teď chce změnit a evropské označení kvality potravin chce dostat do širokého povědomí Čechů a Češek.

|Klára Bílá, Kristina Winklerová |Zprávy z domova

K lepší spolupráci rodičů se školou by mohla pomoci etická výchova

Výuka etiky by mohla zlepšit vztahy mezi rodinou a školou. Promítnout by se měla do všech hodin a působit tak na školní prostředí. Spolupráci rodičů se školou pomáhá také značka Rodiče vítáni. Tu může dostat škola, která splní jasná kritéria a je otevřená rodičům. Certifikát už má na 300 škol. O dvacet institucí víc už také zařadilo etiku do výuky. Zatím ale není povinným předmětem.

|Robert Břešťan, Václav Sochor, Miroslav Panuška |Zprávy z domova

Začíná fungovat pohostinský certifikát nazvaný Czech Specials

Nové měřítko kvality českých restaurací a zároveň originální projekt na podporu tradiční české kuchyně zavádí Asociace hotelů a restaurací. Spolu s Asociací cukrářů a kuchařů a agenturou CzechTourism začala vydávat certifikát nazvaný Czech Specials. Tento certifikát potvrzuje, že podnik vaří typicky českou kuchyni a také speciality kraje, ve kterém se nachází.