Jak připravit třešňový štrúdl s mandlemi? A jak se zrodila legenda, o kterou se při výchově opíraly generace mnoha Američanů? Přečtěte si nejnovější gastroglosu Dagmar Heřtové.
Bábovka Dolce di Amalfi je skoro bez mouky a kombinuje v sobě jemně nasekané mandle a citronovou kůru. Dezert je to lahodný a vláčný, rozplývá se v ústech.
Francie pyšnící se obrovskou rozmanitostí sýrů je ohrožena. Kým jiným než odvěkým „nepřítelem“ za Lamanšským průlivem, který Francii nedá nikdy klidně spát.
Nástup léta podbarvila sladká tečka v podobě slavného mexického dortu, v originále zvaného Tres leches cake, který osobně připravil můj syn a má za to můj obdiv.
Zahrádky se probouzejí, připravujeme je na jarní osev a sadbu, a právě teď máme tu nejlepší příležitost osadit záhony, pařeniště a skleníky zeleninou, která je pro ajvar nezbytná.
Symbolem Velikonoc jsou vejce vařená natvrdo. Jejich poselství hovořící o tvrdosti a odhodlání křesťanů a lidstva vůbec překonávat příkoří a nesnáze je dnes namístě více než jindy.
Desítky let se americký šlechtitel rostlin Rick Watson snažil vypěstovat cibuli, při jejímž zpracování nebudete brečet, i když jste si nenasadili „proticibulové“ brýle.
Foodbloggerka Dagmar Heřtová se rozepsala o anglických šumivých vínech, která jsou na vzestupu a v blízké budoucnosti by podle ní mohla překonat i ta francouzská.
Bruggy jsou má pravidelná zastávka při cestách do Británie. Gastronomická část města nezná odpočinku a pulzuje sice mírnějším, ale stále stejně pravidelným tempem.
Ověříme, zda a jak se může běžný turista v Dubaji najíst. A na závěr si pochutnáme na pikantní příloze, kterou jsem vám přivezla od břehů Perského zálivu a představuje libanonskou kuchyni.
Příklad britských aerolinek ukazuje na staronový fakt, že konkurence opět nutí letecké společnosti zkvalitňovat úroveň letů obnovou zajímavější nabídky palubního jídla a pití.
Rozhodla jsem se, že si život alespoň osladíme. Dieta to přežije a za pocit rozmarnosti a volnosti dělat si chvilku co chci, to jistě stojí. Budeme péct dort, kterým mě inspirovala Dolly Parton.
Foodblogerka Dagmar Heřtová představuje pochoutku v podobě fermentovaného zelí. Kromě bohaté historie a specifické chuti je podle ní kimčchi také ideálním partnerem při hubnutí.
Tentokrát si připravíme jihočeského, resp. černého, houbového vánočního kubu, kam stroček trubkovitý vždy patřil. Nemějte strach o své pašíky Kuby a Kubíky. Bude to jídlo bezmasé, postní, ale kdo ví.
Food bloggerka Dagmar Heřtová si pro vás připravila gastroglosu s vánoční tematikou. Její cukroví se vydalo za hranice evropských tradic, a tak připravila například sušenky ve tvaru mořských koníků.
Vznik máslových kořeněných sušenek je nejistý, ale obecně se gastrohistorikové přiklánějí k belgickému městu Hasselu, kde si v roce 1870 nechal cukrář Antonie Deplée patentovat mandlové sušenky.
Turista, který navštíví Londýn, by neměl vynechat prohlídku části, která je exotická, stále nazdobená, neuspořádaně pulsuje, je ucpaná turisty, voňavá a plná restaurací a bister. Řeč je o Chinatownu.
Přemýšlela jsem nad tématem další gastroglosy. Strouhám přitom čerstvou mrkev do salátu a říkám si: „Dá se vůbec psát o mrkvi?“ A hned si odpovím: „Aby ne, vždyť je to dokonalá zelenina!“