jídelníček

|Andrea Kubová |Zprávy z domova

Zaostáváme ve spotřebě ryb a luštěnin, ukazuje průzkum. Inspirujme se středomořskou kuchyní

Češi jedí málo luštěnin a ryb. Ve spotřebě těchto potravin tak zaostávají za Evropou. Vyplývá to z analýzy Fóra zdravé výživy, které se zaměřilo na jídelníčky českých domácností. Podrobnější výsledky zveřejní ve čtvrtek. Například v jižní Evropě lidé snědí o polovinu víc luštěnin než v Česku. Podle nutriční specialistky Věry Boháčové se ale situace zlepšuje.

|Lenka Jansová |Zprávy z domova

Po odchodu ze sněmovny se politikům mění nejen práce, ale i jídelníček

Poslanci napříč politickým spektrem po rozpuštění sněmovny mění životosprávu a jídelníček. Většinou si pochvalují, že mají na jídlo víc času. Bývalý ministr zdravotnictví Leoš Heger z TOP 09 si dopřává zeleninové saláty. Exposlanec za ODS Walter Bartoš se raduje z domácí kuchyně a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka si pochutnává na žemlovce.