kulinářství

kulinářství v textech na iROZHLASU

|Petra Novotná |Člověk

Čeští kuchaři ovládli jednu z kategorií prestižní soutěže. Díky zabijačce

Vepřové vaří nejlépe Češi, rozhodla porota mezinárodního kuchařského klání European Catering Cup. Kuchaři ji okouzlili pravou českou zabijačkou. Kulinářské přehlídky se každoročně účastní nejlepší kuchaři z celého světa. Zástupci Česka se na soutěži umístili celkově na čtvrté příčce, v kategorii vepřového chodu ovšem zvítězili.

Obyvatelé Pardubic mají příležitost ochutnat Evropu

|Marína Dvořáková, Drahomíra Bačkorová |Regiony

Dny Evropského dědictví nabídnou o víkendu na mnoha místech v celé Unii spoustu zajímavých kulturních a společenských akcí. V historickém centru Pardubic tak dnes po 13. hodině budou v malé předpremiéře vonět kulinářské speciality členských zemí Evropské unie. Připravili je žáci a studenti místních škol.