Jak se dá pohádkově zbohatnout při sbírání hub? A kdo popsal strop jedné slavné britské hospody? I na to odpovídá gastrocestopis, o který tento týden hrajeme v pravidelné knižní soutěži.
Cibule je důležitou ingrediencí při přípravě mnoha jídel. Nechybí v žádné kuchyni, navíc je plná zdravých látek a vitamínů. Průměrný Čech ročně spořádá asi 10 kilogramů cibule. Není divu.
Zatímco krevety, langusty nebo barakudu v Thajsku koupíte na každém rohu a konkurence mezi restauracemi je veliká, specialita jménem Gaeng Kuah Hua Tano zákazníky bojovat nemusí.
Restaurace proslulého kuchaře Paula Bocuse přišla v novém vydání michelinského průvodce o třetí hvězdu, kterou držela přes půl století. Kulinářští kritici obviňují inspektory z honby za publicitou.
Poštulka byl autorem textů k mnoha písničkám známým především v 70. a 80. letech. Patří mezi ně Sladké mámení, Veď mě dál cesto má, Nedělní ráno, Nechoď do kláštera nebo Bludička Julie.
Vepřové vaří nejlépe Češi, rozhodla porota mezinárodního kuchařského klání European Catering Cup. Kuchaři ji okouzlili pravou českou zabijačkou. Kulinářské přehlídky se každoročně účastní nejlepší kuchaři z celého světa. Zástupci Česka se na soutěži umístili celkově na čtvrté příčce, v kategorii vepřového chodu ovšem zvítězili.
Čokoládový bonbon nemusí být vždy jen sladký. V jednom obchodě v pražských Kbelích nabízejí třeba pralinky s gratinovanou cibulí nebo dokonce s husími játry.
Dny Evropského dědictví nabídnou o víkendu na mnoha místech v celé Unii spoustu zajímavých kulturních a společenských akcí. V historickém centru Pardubic tak dnes po 13. hodině budou v malé předpremiéře vonět kulinářské speciality členských zemí Evropské unie. Připravili je žáci a studenti místních škol.
Jedna z nejvyhlášenějších restaurací světa naservírovala svoje poslední večeře. Španělský podnik El Bulli šéfkuchaře Ferrana Adrii drží tři michelinské hvězdičky a prestižní časopisy ji několikrát označily za vůbec nejlepší restauraci světa.