Dvě třetiny čerstvých kuřat prodávaných v britských supermarketech jsou nakažené bakterií E.coli, ukázala nová studie. Úroveň kontaminace je podle vědců mnohem vyšší, než se předpokládalo. Studie uvádí, že pozitivních na E.coli rezistentní vůči antibiotikům bylo 78 procent čerstvých kuřat prodávaných na hlavních ulicích v Anglii. Ve Skotsku to bylo 53 procent, ve Walesu pak 41.
Nekvalitní potraviny nejsou jen problémem českých obchodů. Výsledky testů v supermarketech šokují také Němce. V každém druhém vzorku kuřecích produktů totiž ekologové prokázali přítomnost nebezpečných bakterií.
Tuzemští spotřebitelé by si měli dát větší pozor na výrobky z kuřecího masa, které se na zdejší trh dostanou z dovozu. Upozorňuje na to Agrární komora na základě testu Vysoké školy chemicko-technologické. Z něj údajně vyplynulo, že v kuřecím mase zahraniční provenience se třikrát víc vyskytuje nebezpečná bakterie salmonely.