kuřata

| dp |Zprávy ze světa

Nebezpečí britských supermarketů? Dvě ze tří kuřat jsou infikovaná bakterií E.coli, která může i zabíjet

Dvě třetiny čerstvých kuřat prodávaných v britských supermarketech jsou nakažené bakterií E.coli, ukázala nová studie. Úroveň kontaminace je podle vědců mnohem vyšší, než se předpokládalo. Studie uvádí, že pozitivních na E.coli rezistentní vůči antibiotikům bylo 78 procent čerstvých kuřat prodávaných na hlavních ulicích v Anglii. Ve Skotsku to bylo 53 procent, ve Walesu pak 41.

|Veronika Sedláčková, Jan Piroch |Zprávy z domova

Agrární komora: Kuřata z dovozu obsahují více salmonely než kuřata česká

Tuzemští spotřebitelé by si měli dát větší pozor na výrobky z kuřecího masa, které se na zdejší trh dostanou z dovozu. Upozorňuje na to Agrární komora na základě testu Vysoké školy chemicko-technologické. Z něj údajně vyplynulo, že v kuřecím mase zahraniční provenience se třikrát víc vyskytuje nebezpečná bakterie salmonely.