Během pěti let fungování webu Potraviny na pranýři, jej navštívilo 2,4 milionu unikátních uživatelů. Úřady na tomto webu zveřejňují informace o nekvalitních a nebezpečných potravinách.
Menší obsah masa v šunce, nebo džem, který téměř neobsahuje ovoce - i takhle můžou vypadat falšované potraviny. Tenhle problém se týká řady výrobků prodávaných v českých obchodech. Dnes se jím budou zabývat členové sněmovního zemědělského výboru spolu s lidmi ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce.
Se závadnými potravinami už Čechům dochází trpělivost. Potvrzuje to i úspěch mobilní aplikace Potraviny na pranýři. Ta funguje už deset měsíců a za tu dobu si ji do svých mobilních telefonů stáhlo téměř 30 tisíc uživatelů. Dnes byla navíc v Brně představena vylepšená verze.
Mladí lidé a senioři se podle Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) nejméně zajímají o složení a původ potravin, které jedí. Inspekce už provozuje webové stránky Potraviny na pranýři. Mladé uživatele internetu chce lákat k zájmu o závadné či falšované potraviny i na informace na facebooku.