Pohřby v Česku podle Mf Dnes zdražují až o třetinu. Deník informuje o zvýšeném zájmu o výčepní zařízení, které lidé používají kvůli koronaviru doma k točení piva. Více ve výběru z médií Radiožurnálu.
UVNITŘ VIDEO. Veronika Mikésková zasvětila posluchače Radiožurnálu do tajů čepování piva. „Pivo nikdy nečepujeme z výšky, aby se nám neprovzdušnilo. Vždycky musí spadat po skle,“ říká.
Co mají společného čochtan, šnyt, mlíko a hladinka? Velmi schopného výčepního, který dokáže načepovat pivo různým stylem. Kdo neví jak na to, měl by se vrátit do školy, tedy do školy čepování. Jedna taková je průběžně otevřená v plzeňském pivovaru a vedle laiků si tam najdou cestu i profesionálové - výčepní z různých hostinců.
K Zelenému čtvrtku patří zelené pivo. Pivovary se vracejí k tradici výroby speciálních piv pro různé slavnostní příležitosti. V době, kdy spotřeba klasického piva už neroste, vidí v rozšíření nabídky šanci, jak si udržet zákazníky. Konzervativní pivaři ještě před pár lety speciálními pivy opovrhovali, teď jim ale přicházejí na chuť.